Joistakin asioista keskustelu voi olla haastavaa. Politiikka, uskonto ja maahanmuutto kuuluvat kategoriaan haastavat aiheet. Viimeksi mainitusta keskusteleminen Suomessa julkisesti on ongelmallista. Keskustelua on leimannut usein ääripäät. Leimasimia on kaksi ; kukkahattutäti -kuvalla varustettu ja rasisti-kuvalla varustettu.
Mietin että mistä asiasta voi keskustella universaalisti. Asia mikä yhdistää universaalisti yli kieli-ja kulttuurirajojen on sää. Sää kohtelee meitä kaikkia samalla tavalla. Joskus se näyttää parhaat puolensa ja joskus huonot puolensa. Kiinnostus sääasioihin alkoi Puolustusvoimien Keskussääasemalla. Koulutus oli monipuolinen ja antoisa. Yleisen sääpalvelun synoptinen sääsähke tuli tutuksi, pääsi tutustumaan sekä manuaaliseen että automaattiseen sääluotaukseen, perinteinen säähavainnointi ja välineistön käyttö opetettiin sekä ballistiikan perusteet käytiin läpi. Vilho Petteri Nenosta voidaan pitää suomalaisen sotilassääpalvelun " kummisetänä". Matemaattisesti lahjakas Nenonen ymmärsi varhaisessa vaiheessa sään vaikutukset tykistöaselajiin. Nenonen määräsi myöhemmin tykistössä käytettäväksi eversti Unto Petäjän käyttämän korjausmuuntimen. Tulenjohdossa palvelleet tietävät mistä kirjoitan. Suomi on kuitenkin maantieteellisesti niin pieni että sotilassääpalvelu nojautuu ilmatieteen laitoksen palveluihin ja päinvastoin.
Monessa koulussa löytyy tänä päivänä oma sääasema. Moni koulu on mukana Globe-verkostossa ja tuottaa mittaustietoa globaaliin säätutkimukseen. Monessa koulussa se löytyy opetustarkoituksessa.
Meidän koulustamme löytyy myös sääasema. Siitä saa ajantasaista tieto lämpötilasta, tuulesta, sademäärästä ja ilmanpaineesta. Jakaisin tiedon jos pystyisin , mutta tiukat tietoturva-asetukset estävät tiedon jakamisen verkossa, portit ovat niin sanotusti kiinni. Kuvassa oleva malli voidaan yhdistää PC:hen ja tiedot heijastaa Smart-Boardilta