Koulumiehen elämänpolulta poimittua. Kirjoitan enimmäkseen ajatuksistani, kokemuksistani ja muistoistani työuran varrelta.
maanantai 21. syyskuuta 2015
Matalalla kynnyksellä kv-toimintaan
Ennen koulun alkua koulullamme oli vierailemassa kanadalainen rehtori.Aikaisemmin keväällä olimme jo alustavasti käyneet sähköpostikirjeenvaihtoa. On aina mukavaa kun nimi saa kasvot. Suomi ei ollut uusi tuttavuus vaan vieraani kesiin kuului Suomen matka suomalaissyntyisen vaimon sukulaisiin. Kävimme pitkän keskustelun verraten koulunkäyntiä Suomessa ja Kanadassa. Yllätyksenä minulle tuli eroavaisuudet eri provinssien välillä. Albertassa katseet bencmarking mielessä kohdistuivat rajan taakse USA;n puolelle. Asiassa on omat haasteensa koska amerikkalainen koulujärjestelmä poikkeaa monilta osin. Yritin kovasti vakuutella kollegaa että kannattaisi katsoa myös Suomeen päin. Monella tavalla jaamme samaa arvomaailmaa opetus - ja kasvatustyössä; auttaa jokaista kasvamaan omien vahvuuksien kautta. Saimme sovittua yhteistyön ensiaskeleesta kahden luokan välisestä kirjeenvaihdosta ja työn alla on mahdollisesti toinenkin luokka. Koin pienen dejavun, mieleeni palautui vuodelta 1995 Skotlantilaisen kollegan vierailu edellisessä koulussa. Tuosta vierailusta ja sitä seuranneesta kirjeenvaihdosta poiki monenlaisia yhteistyökuvioita.
Kv-toiminnassa ensiaskeleet kannattaa aina olla riittävän pienet.Yksinkertaisimmillaan se on on kirjeenvaihtoa, skypeä ja matalan kynnyksen yhteydenottoa. Omalla kohdalla kontaktit ovat syntyneet erilaisten sattumien kautta mutta en vierasta myöskään toimintatapaa että mielenkiintoiseen yhteistyökumpaaniin otetaan suoraan yhteys ja ehdotetaan yhteistyötä. Kv-asioissa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Cimosta saa hyvää konsultointiapua ja Etwinning on verraton sähköinen alusta minkä avulla voi etsiä yhteistyökumppaneita ja yhteisiä kiinnostuksen aiheita
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti