perjantai 11. lokakuuta 2019

Padel

Pari vuota sitten Fuengirolassa olimme hotellisa jonka pihalla oli Padel-kentät.Iltaisin katselin parvekkeelta että ompa hauska peli,pitää kokeilla joskus.Padel on rantautunut Suomeen ja sisäkenttiä löytyy Espoostakin.lähin Suomenojalta.Padel on mailapeli, jonka säännöt ja pelikenttä ovat eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia. Kenttä on pienen tenniskentän kaltainen verkkoineen, mutta uloimpien rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät. Pallo saa pelissä tietyin rajoituksin osua seinään ja kimmota siitä, kuten squashissa. Padelia pelataan sääntöjen mukaan aina nelinpelinä, mutta sitä on mahdollista pelata myös kahdestaan padelin kaksinpelikentällä.
Peli on erittäin suosittu kotiseudullaan latinalaisessa Amerikassa sekä Espanjassa. Näillä alueilla sen suosio on lisääntymässä koko ajan.
Entiselle tenniksen ja squashin harrastajalle,sana painolla entinen,kynnys tarttua Padel-mailaan oli matala.
Mailan lyhyys vaati totuttelua,tosin mailan lyhyys rasitti ranteita vähemmän.Ikämiehelle oli haaste pysyä
30-vuotta nuorempien vauhdissa.Erittäin haasteellisia olivat takaseinästä pomppaavat pallot.Tosin mailan osuessa pallo lähti tarkasti ja tiukasti.Hauska peli,temmoltaan armollisempi kuin tennis. Käykäähän kokeilemassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti